Kokkola - hoidamme korvalapsia nukutuksessa

Unexin anestesiatiimi pian taas Kokkolassa

Hoidamme lapsia nukutuksessa yhdessä kokeneen korvalääkärin kanssa.
Olemme käyneet säännöllisesti parin kuukauden välein jo useampia vuosia.

Soita Kokkolan lääkärikeskukseen ja kysy lähempiä ohjeita korvalasten nukutuksista.
Puhelin 06-8244 500.

Osoite:
Kokkolan Lääkärikeskus
Pitkänsillankatu 1 - 3 D
67100 Kokkola

Käy myös täällä

Kokkolan lääkärikeskus, korvalääkäri -tietoa

ja täällä

Kokkolan Lääkärikeskus Facebookissa

Aiemmin ei Kokkolassa ole yksityispuolella tarjottu korvatautien anestesiahoitoa lapsille. Perheet ovat joutuneet joko jonottamaan keskussairaalaan tai turvautumaan muiden kaupunkien yksityisvastaanottoihin (esim. Vaasa tai Oulu).

LAPSEN VAKUUTUS - HOITOPAIKAN VOI PERHE USEIMMITEN ITSE VALITA

  • Jos lapsellasi on yksityinen sairausvakuutus, voi perhe yleensä itse valita lähellä kotia olevan hoitopaikan.
  • Joskus voi vakuutusyhtiö ehdottaa hoitoa sen omassa klinikassa, kaukana aivan muussa kaupungissa.
  • Jos tällaista ehdotetaan, varmista onko teillä kuitenkin oikeus hoitoon lähellä kotia.
  • Pitkä ajomatka kotiin anestesiasta ja leikkauksesta toipuvan lapsen kanssa rasittaa varmasti lasta enemmän kuin hoito lähellä kotia. Voit aina soittaa Kokkolan Lääkärikeskukseen keskustellaksesi lapsesi hoidosta.

Unexi käy Kokkolassa useita kertoja vuodessa.

Korvatautien erikoislääkäri Annamaria Weitz-Tuoretmaa

Korvien putkitukset ja kitarisaleikkaukset Kokkolan Lääkärikeskuksessa

Lasten korvatulehduskierre koettelee koko perhettä. Korvakipuinen lapsi on itkuinen, valvoo öisin ja on muutenkin levoton.

Kierteen katkaisemiseksi hyvänä keinona korvalääkäri Annamaria Weitz-Tuoretmaa suosittelee korvien putkitusta. Putkien laitto on kevyt toimenpide, joka tosin tehdään lapsille aina nuku­tuk­sessa. Putket pysyvät paikallaan yleensä kuudesta kahteentoista kuukautta. Usein yksi putkitus­kerta riittää, mutta joskus voidaan putkitus uusiakin.

  • Jos lapsen tilanne ei rauhoitu, voidaan päätyä kitarisojen poistoon. Samoin yli 3-vuotiaille, joilla on toistuvasti korva­tulehduksia, tehdään usein kitarisojen poisto - aina iästä riippumatta anestesiassa.
  • Putkitus vie vain 5-10 minuuttiin eikä kitarisojen poistokaan paljon pidempään. Nukutuksen ja seuranta-ajan kanssa vastaanotolle tulee kuitenkin varata aikaa nelisen tuntia.

Vaikka toimenpiteet eivät vaadi vastaanotolla oloa kuin muutaman tunnin, on päivästä aikaisemmin voinut tulla matkoineen raskas, jos hoitoon on pitänyt mennä kauas toiseen kaupunkiin. Weitz-Tuoretmaa sanoo, että joskus nukutukseen liittyy jälki­vaiku­tuksena pahoinvointia.

Yleensä lapset toipuvat nopeasti nukutuksesta ja saavat kipulääkettä ennen heräämistä, mutta kotimatka hyvin kaukaa voi olla kärsimystä, varsinkin jos pitkällä matkalla tarvitaan lisää kipulääkettä tai tulee pahoinvointia.

Olemme myös Facebookissa!