Hinnasto

Unexissa tarjoamme sekä syvänukututusta (yleisanestesia) että kevytnukutusta (sedaatio). Sedaatio on hinnaltaan hieman edullisempi, koska välineitä ja anestesiahenkilöitä on vähemmän. Huomaa kuitenkin, että sedaatiota ei voi kesken kaiken vaihtaa yleisanestesiaksi (mutta toinen hoitokerta voidaan silloinkin toki sopia). Lue myös kohta "syvänukutus vai kevytnukutus" näiltä sivuilta.

Unexissa pystymme hyvin järjestämään kumman vaan - joskin 20v kokemuksella tiedämme, että todellisessa hammaspelossa ei kevyt sedaatio kaikille riitä. Mikäli haluaa oikeasti nukkua, suositamme valitsemaan yleisanestesian, ja siihen päätyvätkin lähes kaikki, tietäen, että molemmat hoidot ovat yhtä turvallisia.

Syvänukutus - yleisanestesia 350€ / tunti (omavastuu)

Esimerkki syvänukutuksesta

Johdanto, potilaan itse maksettava osuus (omavastuu) anestesian kustannuksista:

 • Anestesialääkäri ja hammaslääkäri laskuttavat kumpikin erikseen. Hammaslääkäri käyttää klinikan normaalia toimenpidehinnastoa. Anestesian kustannukseen vaikuttaa ensisijassa käytetyn ajan tuntihinta, loppulaskuun lisätään laitoskuluna vakuutus- ja kuljetuskustannus. Kela-korvaus hyvitetään suoraan anestesian laskusta.
 • Tavanomainen hoito syvänukutuksessa kestää usein 4-5 tuntia ja siitä saa heti Kelan suorakorvauksen (n 96€), jota ei tarvitse erikseen hakea. Myös lyhyt 2-3 t hoito on mahdollinen esim. viisaudenhampaiden poistossa. Erikseen voidaan sopia myös pidemmistä yli 5t hoidoista, joita teemme usein joko yhdellä tai kahdella eri käynnillä.

Yhtenveto anestesian kustannuksesta potilaalle: Lyhyt 900-1400€, keskipitkä 1500-1900€, pitkä 2000- € (riippu työn laajuudesta ja nukutuskerroista)

Esimerkki: Neljän tunnin syvänukutuksessa syntyy anestesiavalvonnan kestosta kuluksi 1.400€, joka on potilaan omavastuu. Tällöin olemme jo vähentäneet laskusta KELA:n suorakorvauksen n 96€ /anestesiakerta, eikä sitä tarvite erikseen hakea KELAsta.

Anestesian laskuun lisätään laitoskulu kattamaan vakuutuskulua (potilasvakuutus ja vastuuvakuutus) 50€ ja kuljetusliikkeen kustannusta 150€. Unexin keskussairaalatasoinen hoito- ja valvontalaitteisto ja happi tuodaan paikalle erikseen ja kuorma painaa n 300 kg.

Minimilaskutus yksittäisestä syvänukutuksesta on 4t pääkaupunkiseudulla ja 5t yli 50km etäisyydellä Helsingistä.

Mitä yleisanestesian tuntihinta kattaa?

 • Se sisältää tavanomaisen anestesian lääkeet, laitteet ja tarvikkeet
 • Kahden anestesia kliinikon työn. Unexin hoidoissa paikalla on aina sekä anestesialääkäri että anestesiahoitaja, kuten määräyksissä sanotaan.
 • Erikseen laskutetaan erityistarvikkeet, kuten harvoin tarvittavat suonilääkeet (ml. nielun kuitutähystin, hammashoidon antibiootit, hyytymislääkeet).

Huomaa, että myös lyhyen 2t syvänukutuksen voi aina varata, jos samalle päivälle on jo toinen syvänukutuspotilaita. Se sopii hyvin esim. viisaudenhampaiden poistoon. Lyhytnukutuksesta laskutamme aina vähintään 2 tunnista. 

Sulje

Kevytnukutus - sedaatio 250€ / tunti (omavastuu)

Esimerkki kevytnukutuksesta

Tyypillinen kevytnukutus sopii lyhyisin toimenpiteisiin, joissa hoito kestää yleensä 2-3 tuntia. Sedaatioon tuleva potilas tietää etukäteen, että hän tulee olemaan rento mutta hereillä ja suonilääkitystä täydentää se, että hamamslääkäri puuduttaa suun. Sedaatiossa potilas ei tunne kipua mutta voi kuulla keskustelun, voi aistia poran äänen, voi aistia tuoksuja.

Unexi Anestesiapalvelut tuntee hyvin sedaation, jota käytämme paljon mm. yksityissairaaloissa ruokatorven- ja muissa tähystyksissä. Yli 20v kokemuksella hammashoidopelosta, suositamme useimmille syvänukutusta, mutta meillä on hyvä valmius myös sedaation antamiseen.
Jos potilas huomaakin haluavansa nukkua, ei sedaation muuttaminen yleisanestesiaksi kesken kaiken onnistu, mutta silloin voidaan aina varata uusi hoitopäivä syvänukutusta varten.

Esimerkki: Tyypillisessä 2 tunnin kevytnukutuksessa laskutamme 500€. Tällöin olemme jo vähentäneet laskusta KELA:n suorakorvauksen n 50€ /anestesiakerta, eikä sitä tarvite erikseen hakea KELAsta. Laitoskulua (vakuutus, kuljetus) ei silloin lisätä

 • Minimilaskutus on kaksi tuntia.
 • Tuntihinta kattaa
  • Anestesialääkärin työn (haastattelut, lääkitykset ja valvonta hoitohuoneessa), kaikki anestesialääkärin käyttämät kipu-, rentoutus- ja varalääkkeet
  • Nesteensiirto-, lisähappi- ja kertakäyttötarvikkeet sekä TENS-hoitolaite
  • Nykyaikaiset, kansainvälistä tasoa olevat hengityksen ja verenkierron valvontalaitteet: EKG, verenpainemittaus, pulssioksimetri, defibrillaattori, hengityshapen ja hiilidioksidin mittari sekä spirometri
 • Erikseen laskutetaan erityistarvikkeet, kuten harvoin tarvittavat hammashoidon suonilääkeet (hammashoidon antibiootit, hyytymislääkeet).

Sulje

Maksutapoina käyvät pankkikortti ja yleisimmät luottokortit. Käteismaksusta on syytä sopia etukäteen.

Joustorahoitusta (osamaksus tai laskutus) voi hakea Unexin kautta, jolloin luoton myöntää joko Resurs Bank tai Svea rahoitus (tarvitsemme hakijan henkilötunnuksen). Ohjeet hakuun ja hakulomakkeeseen löydät tästä linkistä

Huomioithan että, hammaslääkäri laskuttaa erikseen omasta työstään aseman hinnaston mukaan.

Ennakkomaksu ja ohjeet

Ennen hoitopäivää lähetämme kirjalliset ohjeet ja laskutamme ennakkomaksuna osan arvioidusta nukutushinnasta.

Ennakko hyvitetään loppulaskussa, joka maksetaan heti nukutuksen jälkeen anestesialääkärille.

Olemme myös Facebookissa!