Hinnasto ja rahoitus

Unexissa tarjoamme sekä syvänukututusta (yleisanestesia) että kevytnukutusta (sedaatio). Sedaatio on hinnaltaan hieman edullisempi, koska välineitä ja anestesiahenkilöitä on vähemmän. Huomaa kuitenkin, että sedaatiota ei voi kesken kaiken vaihtaa yleisanestesiaksi (mutta toinen hoitokerta voidaan silloinkin toki sopia). Lue myös kohta "syvänukutus vai kevytnukutus" näiltä sivuilta.

Unexissa pystymme hyvin järjestämään kumman vaan - joskin 20v kokemuksella tiedämme, että todellisessa hammaspelossa ei kevyt sedaatio kaikille riitä. Mikäli haluaa oikeasti nukkua, suositamme valitsemaan yleisanestesian, ja siihen päätyvätkin lähes kaikki, tietäen, että molemmat hoidot ovat yhtä turvallisia.

Syvänukutus - yleisanestesia 450€ / tunti (hinta sisältää jo laitoskulun)

Esimerkki syvänukutuksesta

Johdanto, potilaan itse maksettava osuus (omavastuu) anestesian kustannuksista:

 • Anestesialääkäri ja hammaslääkäri laskuttavat kumpikin erikseen. Hammaslääkäri käyttää klinikan normaalia toimenpidehinnastoa. Anestesian kustannukseen vaikuttaa anestesiavalvonnan keston tuntihinta, tuntihinta sisältää jo laitoskulun (vakuutus- ja kuljetuskustannus). Kela korvaa potilaalle anestesiasta n 96€ hoidon jälkeen..
 • Tavanomainen hoito syvänukutuksessa kestää usein 4-5 tuntia ja anestesiasta saa palautuksena Kelan korvauksen (n 96€), siitä annamme korvauslomakkeen. Suunniteltuun hoitopäivään voidaan usein sovittaa myös toinen lyhyempi 2-3 t nukutus, joka on usein käytetty esim. viisaudenhampaiden poistossa. Erikseen voidaan sopia myös pidemmistä yli 5t hoidoista, joita teemme usein joko yhdellä tai kahdella eri käynnillä.

Yhtenveto anestesian kustannuksesta potilaalle: Lyhyt 1000-1500€, keskipitkä 1500-2000€, pitkä 2000+ €

Esimerkki: Neljän tunnin syvänukutuksessa syntyy anestesiavalvonnan kestosta kuluksi 1.800€, joka on potilaan omavastuu. KELA palauttaa jälkeenpäin anestesiasta korvauksena n 96€ /anestesiakerta. 

Anestesian tuntihintaan sisältyy jo laitoskulu, joka kattaa vakuutuskulun (potilasvakuutus ja vastuuvakuutus) ja kuljetusliikkeen kustannuksen, eikä niitä laskuteta erikseen. Laskutuskulu on 50€ hoitokerralta, erikseen laskutetaan hammaslääkärin joissain hoidoissa määräämän antibiootin kustannus.    

Unexi on "Avaimet käteen anestesiapalvelu", jonka keskussairaalatasoinen hoito- ja valvontalaitteisto ja happi tuodaan erikseen paikalle hoitopäiväksi - anestesiakuorma painaa n 250 kg.

Minimilaskutus yksittäisestä syvänukutuksesta on 4t pääkaupunkiseudulla ja 5t yli 50km etäisyydellä Helsingistä, mikäli hoitopäivänä ei ole muita potilaita. Lyhyet 2-3t nukutuksen onnistuvat hyvin, päivinä joina on useampia potilaita.

Mitä yleisanestesian tuntihinta kattaa?

 • Se sisältää tavanomaisen anestesian lääkeet, laitteet ja tarvikkeet
 • Kahden anestesia kliinikon työn. Unexin hoidoissa koko ajan paikalla on aina sekä anestesialääkäri että anestesiahoitaja, kuten määräyksissä sanotaan.
 • Erikseen laskutetaan erityistarvikkeet, kuten harvoin tarvittavat suonilääkeet (esim. hammashoidon antibiootit tai hyytymislääkeet, joita hammaslääkäri erikseen pyytää annostelemaan).

Huomaa, että myös lyhyen 2t syvänukutuksen voi aina varata, jos samalle päivälle on jo toinen syvänukutuspotilaita. Se sopii hyvin esim. viisaudenhampaiden poistoon. Lyhytnukutuksesta laskutamme aina vähintään 2 tunnista. 

Sulje

Kevytnukutus - sedaatio 350€ / tunti (omavastuu)

Esimerkki kevytnukutuksesta

Tyypillinen kevytnukutus on vaihtoehto lyhyisin toimenpiteisiin, joissa hoito kestää yleensä 2-2,5 tuntia. Sedaatioon tuleva potilas tietää etukäteen, että hän tulee olemaan rento mutta hereillä ja suonilääkitystä täydentää se, että hammaslääkäri puuduttaa suun. Sedaatiossa potilas ei tunne kipua mutta voi kuulla keskustelun, voi aistia poran äänen, voi aistia tuoksuja. 

Unexi Anestesiapalvelut tuntee hyvin sedaation, jota käytämme paljon mm. yksityissairaaloissa ruokatorven- ja muissa tähystyksissä. Yli 20v kokemuksella hammashoitopelosta, suositamme useimmille syvänukutusta, mutta meillä on hyvä valmius myös sedaation antamiseen.
Jos potilas huomaakin haluavansa nukkua, ei sedaation muuttaminen yleisanestesiaksi kesken kaiken onnistu, mutta silloin voidaan aina varata uusi hoitopäivä syvänukutusta varten.

Esimerkki: Tyypillisessä 2 tunnin kevytnukutuksessa laskutamme 700€. KELA:n korvaa jälkeenpäin palautuksena n 50€ /anestesiakerta. 

 • Minimilaskutus on kaksi tuntia.
 • Tuntihinta kattaa
  • Anestesialääkärin työn (haastattelut, lääkitykset ja valvonta hoitohuoneessa), kaikki anestesialääkärin käyttämät kipu-, rentoutus- ja varalääkkeet
  • Nesteensiirto-, lisähappi- ja kertakäyttötarvikkeet sekä TENS-hoitolaite
  • Nykyaikaiset, kansainvälistä tasoa olevat hengityksen ja verenkierron valvontalaitteet: EKG, verenpainemittaus, pulssioksimetri, defibrillaattori, hengityshapen ja hiilidioksidin mittari sekä spirometri
 • Erikseen laskutetaan erityistarvikkeet, kuten harvoin tarvittavat hammashoidon suonilääkeet (hammashoidon antibiootit, hyytymislääkeet).

Sulje

Maksutapoina käyvät pankkikortti ja yleisimmät luottokortit. Käteismaksusta on syytä sopia etukäteen.

Joustorahoitusta (osamaksu tai laskutus) voi hakea Unexin kautta, jolloin luoton myöntää yleensä Resurs Bank (tarvitsemme hakijan henkilötunnuksen). Ohjeet hakuun ja hakulomakkeeseen löydät tästä linkistä

Resursbank uusi

Huomioithan että, hammaslääkäri laskuttaa erikseen omasta työstään aseman hinnaston mukaan.

Ennakkomaksu ja ohjeet

Ennen hoitopäivää lähetämme kirjalliset ohjeet ja laskutamme ennakkomaksuna osan arvioidusta nukutushinnasta.

Ennakko hyvitetään loppulaskussa, joka maksetaan heti nukutuksen jälkeen anestesialääkärille.