• Unexi - Syvänukutus

Syvänukutus eli yleisanestesia

Unexi -syvänukutus on hammashoitoon suunniteltu polikliininen yleisanestesia. Syvänukutus soveltuu kaiken pituisiin hoitoihin - anestesialääkäri ja -sairaanhoitaja ovat paikalla koko hoidon ajan. Kun nukutus on tasainen hammaslääkärin työskentely nopeutuu. Syvänukutuksessa voidaan saada hampaat kuntoon kerralla - pitkissä toimenpiteissä se on aina suositeltavin.

Syvänukutus on sopiva vaihtoehto, jos sinulla on herkkä nielu tai voimakas yökkäilytaipumus. Syvänukutusta kannattaa myös harkita, jos hammashoidon hajut ja äänet lisäävät pelkoa ja jännitystä Se on suositeltavin vaihtoehto myös lapsipotilaille, joille pelkkä esilääkitys tai kevytnukutus ei ole riittävä.

Unexi syvänukutuksessa hampaan kuntoon kerralla

Käytämme omia sairaalatasoisia nukutustarvikkeita ja valvontalaitteita. Yleisanestesiassa potilaan nukahdettua asettaa anestesialääkäri henkitorveen ns. intubaatiputken, joka lisää turvallisuutta ja nopeuttaa hammaslääkärin työtä. Potilasta nukkuu tasaiseti hoidon ajan, joten putki ei häntä vaivaa. Se poistetaan heti herätyksessä, jonka jäkeen toipumista seurataan hoitohuoneessa ainakin tunnin ajan.

Anestesia-ammattilainen on joka tapauksessa aina paikalla koko hoidon ajan ja siihen saakka kunnes potilas kotiutuu. Kotiin pääsee saattajan kanssa yleensä jo 1-2 tunnin kuluessa herätyksestä.

Unexi-syvänukutus (yleisanestasia) -hoitoon sisältyy

  • Anestesialääkärin työ (haastattelut, lääkitykset ja valvonta hoitohuoneessa)
  • Anestesiasairaanhoitajan työ
  • Kaikki anestesialääkärin käyttämät yleisanestesia-aineet, kipu-, rentoutus- ja varalääkkeet.
  • Nesteensiirto-, lisähappi-, hengitysletkusto- ja kertakäyttötarvikkeet, TENS-hoitolaite.
  • Nykyaikaiset, kansainvälistä tasoa olevat hengityksen, verenkierron ja unensyvyyden valvontalaitteet
  • EKG, verenpainemittaus, pulssioksimetri, defibrillaattori, hengityshapen ja hiilidioksidin mittari, spirometri.